0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Evde Dişleri Beyazlatmanın Yolları

Dişlerin görünümü ve rengi insanların estetik bir görünüme sahip olmaları açısından büyük önem taşır. Herkes simetrik bir şekilde sıralanmış, ışıltılı, bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Dişlerimizden hoşnut olmamak, gülümseme özgürlüğümüz ile çatışır. Çoğu insan dişlerinin yapısından ve renginden memnun değildir. Diş yapısı çeşitli ortodonti tedavileriyle düzeltilebilirken; dişlerimizin rengi için ille de bir diş hekimine görünmek ve beyazlatma işlemini orada yaptırmak zorunda değiliz. Elbette bazı durumlarda diş beyazlatma işlemleri sadece diş hekimleri tarafından profesyonel bir şekilde yaptırılmalıdır; fakat bu durum dişlerinizin yapısına, daha önceki yaptırdığınız tedavilere ve diş hekiminizin önerisine göre değişebilir. Bunun haricinde evde diş beyazlatma çalışmalarına başlamamanız için hiçbir neden yok.

Dişlerinizin sararmasının pek çok nedeni vardır. Öncelikle yapı gereği, sarı diş minelerine sahip olabilirsiniz ki bunun için evde diş beyazlatma işlemi yapmanızın pek bir faydası olmayacaktır. Ya da uzun süre boyunca antibiyotikli ilaçlar kullanmak zorunda kalmış olabilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda beyazlatma işlemini bir diş hekimi ile gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kullandığınız diş macununun beyazlatma özelliği yoksa, çok fazla tütün ve ürünleri kullanıyorsanız, dişlerinizi düzensiz fırçalıyorsanız, kafeinli içecek ve çay tüketiminiz fazlaysa muhtemelen fazlasıyla sararmış dişlere sahipsinizdir ve tüm bu etkenler sonucunda kimyasal bir ürün kullanmadan dişlerinizi evinizde beyazlatmak mümkün olacaktır.

Evde Diş Beyazlatma Önerileri

Eczaneden alabileceğiniz bir çok diş beyazlatma ürünü (kitler, gargaralar, diş macunları) bulunur. Fakat daha doğal yöntem ve ürünlerle evde diş beyazlatma işlemi yapmak isteyebilirisiniz. Aşağıda evinizde basitçe uygulayabileceğiniz bazı diş beyazlatma yöntemlerinden bahsettik.

  • Dişlerinizi, toz haline getirilerek aktifleştirilmiş odun kömürü ile fırçalamak ağızdaki toksinleri çeker ve dişlerdeki lekeleri çıkarır.
  • Kaolin kili ile dişlerinizi fırçalamak dişlerdeki lekeleri çıkarmaya yardımcıdır.
  • Meyve kabukları… Portakal, limon veya muz kabuklarını dişlerinize sürmeniz dişlerinizi beyazlatacaktır.
  • Yeterli kalsiyum içeren sağlıklı bir diyet, dişlerinizin sararmasını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Ananasta bir enzim olan bromelain bulunur ve bromelain içeren bir diş macununun, standart bir diş macununa göre diş lekelerini gidermede daha başarılı olduğu kanıtlanmıştır.
  • Dişlerinizi çilek ve karbonat karışımı ile de beyazlatabilirsiniz.
  • Hidrojen peroksit, ağzınızdaki bakterileri de öldüren doğal beyazlatma özelliklerine sahiptir.
  • Son olarak evde diş beyazlatma yöntemlerinden biri de günde 10 dakika boyunca hindistancevizi yağı ile dişlerinizi fırçalamaktır.
Call Now ButtonRandevu Al