0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Dişleri beyazlatmanın altı doğal yolu

Dişleri beyazlatmanın altı doğal yolu

Dişler yaşla birlikte kaçınılmaz olarak sararmaya başlar, ancak bir dizi strateji süreci yavaşlatabilir ve hatta tersine çevirebilir.

Diş beyazlatma kitleri çoğu eczanede hazır bulunsa da, birçok doğal ilaç lekeleri çıkarmaya ve diş minesini korumaya yardımcı olabilir.

Doğal olarak dişler nasıl beyazlatılır

Aşağıdaki yöntemler dişleri beyazlatmaya yardımcı olabilir:

1. Diyet değişiklikleri yapmak

Dişleri sarartan yiyecekleri ortadan kaldırmak daha fazla lekelenmeyi önleyebilir. Şarap ve çay gibi tanen içeren yiyecek ve içecekler dişlerde leke bırakabilir. Kahve, koyu soda ve meyve suları da onları lekeleyebilir.

Asidik besinler diş minesini yıpratarak dişlerin sarı görünmesine neden olabilir. Dişlerinin renginden endişe duyan kişiler aşırı narenciye, kahve ve soda tüketiminden kaçınmalıdır. Alternatif olarak, yaptırdıktan sonra daima dişlerini fırçalamalıdırlar.

Diş hekimleri genellikle dişleri fırçalamadan önce yemekten sonra 30 dakika beklemenizi önerir. Asitler diş minesini zayıflatabilir, bu nedenle çok erken fırçalamak hasara neden olabilir.

Sigarayı veya tütün ürünlerini bırakmak nikotin lekesi riskini azaltabilir. Ayrıca diş minesine zarar verebilecek ve ağız sağlığı sorunlarına neden olabilecek diş çürümesini ve diş eti hastalıklarını da önleyebilir.

2. Yağ çekmeye çalışmak

Yağ çekme, kiri, bakterileri ve kalıntıları gidermek için ağzı yağla yıkamak için kullanılan terimdir. Düzenli fırçalama veya diş ipi kullanmanın yerini tutmaz, ancak bazı araştırmalar, ağzı belirli yağlarla yıkamanın dişleri beyazlatmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA), “yağ çekmenin çürükleri azalttığını, dişleri beyazlattığını veya ağız sağlığını ve refahını iyileştirdiğini gösteren güvenilir bilimsel çalışmalar bulunmadığını” belirtiyor.

Bu yöntemi denemek için, fırçaladıktan sonra ağzı yağ ile bir dakika çalkalayın ve tükürün.

Yağ çekmeye uygun yağlar şunları içerir:

hindistancevizi yağı

ayçiçek yağı

Susam yağı

3. Soda ile fırçalama

Kabartma tozu, dişlerin yüzeyindeki lekeleri nazikçe parlatabilir. Bazı insanlar kabartma tozu çok sert olduğundan ve emayeyi öğütebileceğinden endişeleniyor, ancak 2017’den itibaren yapılan araştırmalar, lekeleri çıkarmanın güvenli bir yolu olduğunu buldu.

Kabartma tozu ayrıca bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir, bu da plağı azaltabileceğini ve diş çürümesini önleyebileceğini düşündürür.

4. Hidrojen peroksit kullanma

Hidrojen peroksit, lekeli dişleri beyazlatmaya yardımcı olabilecek hafif bir ağartıcıdır. Optimum beyazlatma için, bir kişi haftada iki kez 1-2 dakika karbonat ve hidrojen peroksit karışımı ile fırçalamayı deneyebilir. Bunu yalnızca ara sıra yapmalıdırlar.

Hidrojen peroksit diş hassasiyetini artırabilir, bu nedenle uzun süreli kullanım için veya halihazırda hassas dişleri olan kişiler için uygun değildir.

5. Meyvelerle beyazlatma

Sırasıyla papaya ve ananasta oluşan enzimler olan papain ve bromelain, dişleri beyazlatmaya yardımcı olabilir.

2012 yılında yapılan bir araştırma, bu bileşenleri içeren solüsyonların mütevazı beyazlatma etkileri sunabileceğine dair ön kanıt buldu. Bununla birlikte, çalışmanın yazarları, bu enzimlerin etkili olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor.

6. Mükemmel ağız hijyeni sağlamak

Mükemmel ağız hijyeni sağlamak, bir kişinin diş sararmasını azaltmak için yapabileceği en önemli şeydir.

Düzenli fırçalama ve diş ipi, diş minesini korur, diş etinin çürümesini önler ve lekeleri çıkarır.

İyi ağız hijyeni şunları içerir:

Dişleri günde en az iki kez fırçalamak. Kişi diş etlerinin etrafını ve dişlerin arkasını da temizlediğinden emin olmalıdır.

Florürlü diş macunu kullanmak. Florür diş çürümesiyle savaşabilir ve hatta tersine çevirebilir. Bazı insanlar florür kullanımına karşı çıksa da, diş hekimleri florürün güvenli ve dişler için faydalı olduğuna inanıyor.

Dişler arasındaki plağı çıkarmak için diş ipi kullanmak.

Dişler neden sararır

Dişler iki nedenden dolayı sararır, her ikisi de yaşla birlikte hızlanma eğilimindedir:

Mine inceltme

Dış diş tabakası neredeyse beyaz renkte olan ve daha derin diş yapısını koruyan mineden oluşur. Minenin altında dentin adı verilen sarı-kahverengi bir doku tabakası bulunur. Mine tabakası inceldiğinde veya yıprandığında dişler daha koyu görünmeye başlar.

Asidik yiyecekler, diş eti hastalıkları ve yaşlanma diş minesini yıpratabilir. Bazı kişilerde ayrıca doğal olarak daha ince olan diş minesi vardır.

Lekeler

Kahve gibi belirli yiyecek ve içecekler dişlerde leke bırakabilir. Dişleri lekeleyen bazı yiyecekler de mineyi yıpratarak sararmayı artırabilir.

Diğer leke kaynakları arasında sigara ve tütün ürünleri ve belirli antibiyotik türleri bulunur.

 

Call Now ButtonRandevu Al