0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Ağrılı yirmi yaş dişlerini rahatlatmanın yolları

İnsanlar genellikle ağrılı, ağrıyan diş etlerine neden olabileceğinden yirmilik dişlerini çıkarmaya karar verirler. Yirmilik diş alınmadan önce ağrıları evde geçirebilmek mümkün mü?

20 yaş dişleri, diş etlerini kıran son dişlerdir. Bir kişinin ağzının en arkasında büyürler. Normalde, üst ve alt diş etlerinin en uzak köşelerinin her birinde birer tane olmak üzere toplamda dört yirmi yaş dişi vardır.

Yirmi yaş dişlerindeki ağrı kendiliğinden düzelebilir, ancak bazı durumlarda aktif ev yönetimi veya bir hastanede veya diş cerrahisi tedavisine ihtiyaç duyabilir.

Nedenleri:

20 yaş dişleri, bir kişi 17 ile 21 yaşları arasındayken normalde diş etlerine doğru ilerler. Diş etlerini iten bir dişin hissi ağrılı olabilir.

Buna ek olarak, yetişkin dişleri halihazırda geliştiği için, genellikle kişinin ağzında yirmilik dişlerine yer yoktur. Bu boşluk eksikliği, yirmilik dişlerinin bir açıyla çıkmasına veya sıkışmasına ve tam olarak çıkmamasına neden olabilir.

Bu olduğunda, yirmilik dişleri etkilenir. Yirmilik dişlerin gömülü olması, yüzey kırıldığı ve dişler tam olarak geçmediği için diş etlerini savunmasız bırakır. Yiyecek ve bakteriler diş etlerinde sıkışabilir ve aşağıdakiler dahil çeşitli sorunlara yol açabilir:

diş eti hastalığı

enfeksiyonlar

apseler

kistler

Evde yapılan ilaçlar:

Gömülü yirmilik dişler ağrı, ağrı ve hassasiyete neden olabilir. Sonuçta, yirmilik dişlerini çıkarmak bu sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.

Bu arada, reçetesiz satılan birkaç tıbbi tedavi ve doğal ev ilaçları mevcuttur.

1. Uyuşturma jeli

Uyuşturan bir diş jeli, diş etlerindeki hissi azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu jeller eczanelerde veya marketlerde mevcuttur ve aktif bileşen benzokain içerir.

Çoğu diş jeli, gün boyunca doğrudan etkilenen diş etlerine uygulanabilir. Bununla birlikte, bir kişinin üründe yer alan talimatlara uyması önemlidir. Ayrıca benzokain alerjisi olması da mümkündür.

2. İbuprofen:

İbuprofen, iltihabı azaltmaya yardımcı olan reçetesiz satılan bir ağrı kesici ilaçtır.

Paketin üzerinde önerilen dozu almak rahatsızlığı gidermeye yardımcı olabilir. Ayrıca yirmilik dişlerinin gelişimi ile ilişkili diş etlerinin iltihaplanmasını da azaltabilir.

İbuprofen veya diğer NSAID’ler (nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar), bir kişi tedavi için bir diş hekimine görünene kadar etkili ağrı yönetimi olabilir.

3. Buz paketi:

Çeneye bir buz torbası uygulamak iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve bu da ağrıyı hafifletebilir. Buz kullanmanın da uyuşturma etkisi olabilir.

Bir kişi 15 dakikaya kadar buz torbasını etrafında bir çay havlusu ile çenesine doğru tutmayı deneyebilir.

Ağrı geçene kadar buz torbası 15 dakikalık aralarla tekrar tekrar uygulanabilir.

4. Tuzlu suyla gargara:

Tuzlu suyun doğal dezenfektan özelliği vardır. 2010 yılında yapılan bir araştırma, ağzı tuzlu suyla yıkamanın bakterileri azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi.

Bazen yirmi yaş dişlerinin etrafındaki kırık diş etlerinde bakteri birikmesi ağrıya neden olabilir. Bu nedenle, tuzlu suyla durulamak enfeksiyonu tedavi etmeye ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Tuzlu suyu durulamak için, bir kişi birkaç yemek kaşığı tuzu bir bardak taze kaynatılmış suya eritebilir. Su hafifçe soğuduğunda, ağzın etrafında birkaç dakika döndürülebilir ve sonra tükürülür.

Kişi, günde iki veya üç kez veya ağrı azalmaya başlayana kadar ağzını tuzlu suyla çalkalamak isteyebilir.

5. Karanfil:

Yirmilik diş ağrısını hafifletmek için karanfilin etkinliğine yönelik araştırmalar olumludur. 2006 yılında yapılan bir araştırma, uyuşturma etkileri nedeniyle karanfillerin topikal bir ağrı kesici olarak vaat edildiğini göstermiştir.

Bu ev ilacını denemek için, bir kişi bütün bir karanfil veya karanfil yağı kullanabilir. Bütün bir karanfil kullanıyorsanız şunları yapmaları gerekir:

karanfili ağrıya neden olan yirmilik dişinin üzerine yerleştirin, çenesini kapatarak ama çiğnemeden yerinde tutun ağrı azalana kadar orada bırakın ve sonra tükürün.

Bu ilacı karanfil yağı kullanarak denemek için bir kişi şunları yapabilir:

Bir top pamuk yünün üzerine birkaç damla karanfil yağı damlatın, pamuk yünü ağrıya neden olan yirmilik dişinin üzerine koyun, ağrı azalıncaya kadar pamuk yünü yerinde tutun ve sonra çıkarın.

Hem karanfil yağı hem de bütün karanfil market ve aktarlardan satın alınabilir.

6. Soğan:

2007 yılında yapılan bir araştırma, soğanların antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu buldu. Soğanın bu avantajları, şişmeyi azaltmaya ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.

Soğanı evde ilaç olarak kullanmak için kişi şunları yapmalıdır:

Bir parça soğanı kesin, ağzın ağrılı tarafındaki soğanı çiğneyin, ağrı azalana kadar birkaç dakika çiğnemeye devam edin ve ardından soğanı tükürün.

Bu işlem, soğandan gelen suyunun sakızın içine girmesine izin verir, böylece iltihabı ve bakterileri azaltabilir.

7. Çay poşetleri:

2016 yılında yapılan bir araştırma, çay poşetlerinde bulunan tanenlerin antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu buldu. Bu, çay poşetlerinin şişmeyi azaltmaya ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Çay poşetlerini evde ilaç olarak kullanmak için, kişinin bir fincan çay yapıp fincanı içinde bıraktığı poşet çay ile buzdolabına koyması gerekir. Çay soğuduktan sonra çay poşeti çıkarılabilir ve ağrının bulunduğu ağza yerleştirilebilir.

Çaya süt, krema veya şeker eklenmemelidir.

 

 

 

Call Now ButtonRandevu Al