0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

İmplant

İmplant, ağızda eksik dişlerin ve / veya dişlerin işlevlerini yerine getirmek için çene kemiğine uygulanan yapay bir diştir. Titanyumdan yapılan implantlar, biyouyumlu oldukları için zamanla ağzın orijinal bir parçası haline gelir.
İmplantlar, kemik gelişimini tamamlamış her yaştan insana uygulanabilen bir tedavi sistemidir. Estetik Diş Hekimliğinde olduğu gibi, implantlar bugün birçok hasta tarafından estetik olarak kullanılmaktadır. Çevrenizdeki birçok insanın implant tedavisi gördüğünü ve implant olan yapay bir diş kullandığını anlayamazsınız.
Her Hastaya İmplant Uygulanabilir Mi?
Dental İmplantların uygulanabilmesi için çenedeki kemik yapısının buna uygun olması gerekir. Çünkü implantlar belli bir genişliğe ve yüksekliğie sahiptirler. İmplant tedavisi yani yapay diş uygulanacak olan hastanın çenedeki kemik yapısının implantın genişliğine ve yüksekliğine uymasını gerekir. Eğer kemik yapısı uygun ise implant yani yapay diş başarısını olumlu yönden etkiler.
İmplant uygulanacak hastanın ciddi sağlık sorunları yok ise ( doktor kontrolü altında olmayan diabet ve hipertansiyon hastaları, kemoterapi veya radyoterapi gören hastalar gibi) implant yaptırmanın yaş sınırı yoktur. Fakat çok genç hastalarda ergenlik çağını tamamlamış olması şartı aranmaktadır.
İmplant Avantajları
İmplant altyapılı protezler diğer protezlere göre çok daha iyi çiğneme fonksiyonu sağlarlar. Estetik ve dayanıklılık bakımından oldukça üstündürler. Hiç dişi kalmamış hastaları hareketli protez kullanma zorunluluğundan kurtarır. Diş çekiminden sonra oluşan çene kemiği erimelerini engeller.
İmplant Ömrü
Uygun şartlar altında uzman bir hekim tarafından yapılan implantın ömrü uzundur. Unutulmamalı ki kendi dişlerimiz de bize ömür boyu kullanılmak üzere verilmiştir.  Ancak iyi bakım ve düzenli kontrol yapılmazsa kendi dişlerinizi kaybedebildiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedebilirsiniz. İmplantlar ömür boyu kullanılabilmektedir. Bunun için size anlatılan şekilde bakım yapmalı ve diş kontrollerinizi aksatmamalısınız.
Call Now ButtonRandevu Al