0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Doğru Bir Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Doğru Bir Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Önemsiz gibi görünse de, diş fırçası seçimi dişlerinizin ve ağzınızın sağlığını büyük ölçüde etkileyebilir. Yanlış diş fırçasını kullanırsanız, dişleriniz ve diş etleriniz gerçekten zarar görebilir.

Bildiğimiz gibi diş fırçalamak, diş ve ağız sağlığını korumak için zorunlu bir aktivitedir. Piyasada satılan birçok diş fırçası çeşidi olmasına rağmen, onları seçerken dikkatsiz olmamalıyız. Çünkü yanlış tip diş fırçası diş eti enfeksiyonlarına neden olabilir. Diş ve ağız hijyenini korumak için doğru diş fırçasını seçmek bizim için önemlidir. Bu nedenle diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

 

Kıl Tipi

Üç tip diş fırçası kılı vardır; yumuşak, orta ve sert. Diş hijyenistleri, dişlerimizi yumuşak kıllı bir fırça ile fırçalamamızı tavsiye eder.

Kıl tipini seçmek aslında dişlerinizi ne kadar sert fırçaladığınıza ve diş etlerinizin ve dişlerinizin gücüne bağlıdır. Hassas dişleriniz veya kolayca kanayan diş etleriniz varsa, yumuşak kıllı bir diş fırçası seçin.

Orta veya sert diş fırçası kılları, diş plağını çıkarmada gerçekten daha etkilidir. Ancak bu tür fırçaların kılları, dişlerinizi çok sert fırçalarsanız diş etlerinize, diş köklerine ve hatta dişlerinizin koruyucu tabakasına zarar verebilir.

Diş Fırçası Boyutu

Çok büyük olmayan bir fırça başlığı seçin. Fırça kafasının büyük boyutu, ağzın en derin kısmına ulaşmak zor olacaktır. Aslında, azı dişleri gibi arka dişler, yiyecek artıklarıyla dolu dişlerin bir parçasıdır. Bu arada, küçük başlı bir fırça, dişlerin arasına ulaşmak için manevra yapmak daha kolaydır. Ayrıca ağzınıza uygun boyutta bir diş fırçası seçin. Çok küçük bir diş fırçası, tüm dişlerinizi fırçalamanızı zorlaştırabilir ve daha fazla zaman alabilir.

Elektrikli Diş Fırçası

Kollarında veya omuzlarında sertlik olan yaşlılar gibi belirli kişiler için elektrikli diş fırçası doğru diş fırçası seçimi olabilir. Elektrikli diş fırçasının fiyatı manuel diş fırçasına göre oldukça pahalı olsa da, bu iki tip diş fırçasının etkinliği çok farklı değildir. Dişlerinizi doğru şekilde fırçaladığınız sürece hem manuel hem de elektrikli diş fırçaları dişleriniz ve diş etlerinizdeki plakların giderilmesinde eşit derecede etkilidir.

Call Now ButtonRandevu Al