0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Ağız Gargarasının Ağız ve Diş Sağlığına Faydaları

Ağız Gargarasının Ağız ve Diş Sağlığına Faydaları

Ağız gargarası, diş fırçası ve diş ipi ile birlikte uygun ağız hijyenini sağlamak için gerekli bir unsurdur. Çürük, bakteri plağı ve tartar oluşumunu engellemek ve ağız kokusu çekenlere ferah bir nefes sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir çözümdür. Aslında bu tür gargaralar başka hiçbir ürünün ulaşamadığı diş ve diş etlerine ulaşır.

Ağız gargarası, güzel bir nefes, diş çürümesine ve diş eti hastalıklarına karşı koruma vaat ediyor. Düzenli diş fırçalama ve diş arası temizliğine ek olarak, antibakteriyel ağız gargarası günlük diş bakımına faydalı bir katkı olabilir. Doğru kullanım yoğunluğu ile ağız ve diş sağlığı için gargaranın faydalarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Ağız Gargaralarının Faydaları

Ağız Gargarasının Ağız ve Diş Sağlığına Faydaları

 

Ağız ve diş sağlığı için gargaranın faydaları, diş bakımı yapmak ve ferah bir nefes almak için kesinlikle bir alternatif haline geldi. Ancak kullanım kurallarına uymak için gargara kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Günde ikiden fazla kullanmamaya dikkat etmek önemlidir. Ayrıca gargara kullanımı dişlerinizi doğru fırçalamanın ve diş hekiminde düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanın yerini tutamaz.

Birçok insan dişlerinin arasındaki boşlukları ihmal eder. Bu nedenle, çürük ve diş eti sorunlarını teşvik eden plak genellikle orada kalır. Dişlerinizi fırçalamaya ek olarak günde iki kez yaklaşık bir dakika boyunca antibakteriyel bir solüsyonla gargara yapmak, dişlerinizin arasındaki boşlukları tamamen temizlememekten elbette çok daha iyidir.

Ağız ve diş sağlığı için gargaranın faydaları, içerdiği çeşitli maddelerden etkilenir. Piyasadaki çoğu gargara uçucu yağlar, florür, povidon iyot ve diğer maddeleri içerir. Hangisinin alkol içerip içermediğini de seçebilirsiniz. Ek olarak, alkol içeren gargaraların kullanımı kısa sürelerle sınırlandırılmalıdır. Alkol içeren gargara ağız sağlığını bozabileceği ve diş dolgularının gücünü azaltabileceği için uzun süreli kullanılmamalıdır.

Ağız Gargaralarının Dört Temel Faydası Şunlardır:

  • Ağız kokusu veya ağız kokusu
  • Ağız kuruluğu veya ağız kuruluğu
  • Diş eti hastalığı
  • Ağızda tahriş veya yaralar

Gargara kullanımı doğru yapılırsa, gargaranın faydalarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Böylece diş ve ağız sağlığına faydaları daha etkili hale gelir.

Call Now ButtonRandevu Al