0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Diş Telleri Kullananlar İçin Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş Telleri Kullananlar İçin Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş tellerinin ağzınızda görünmesinden hemen sonra biraz garip hissedeceksiniz. Endişelenmeye gerek yok, diş hekiminizinde muhakkak söylediği gibi bu his kısa sürede yok olacak. Ancak sadece bu değil, diş hekiminiz aynı zamanda ağız boşluğunun temizliğine ekstra özen gösterilmesi gerektiğini de söyleyecektir.

Diş teli kullanmaya karar verirseniz, ağız hijyenini sağlama konusunda daha disiplinli olmaya da hazırlıklı olmalısınız. Bunun nedeni, yiyeceklerin genellikle telin etrafında sıkışması ve plak oluşumuna neden olabilmesidir.

Araya sıkışan plak hemen temizlenmezse zamanla sertleşerek tartar haline gelir ve diş etlerinde iltihaplanmaya neden olur. Ayrıca hastaların çürük ve ağız kokusu yaşama riski de daha yüksektir.

Düzenli Diş Hekimi Kontrolü

Diş teli taktıysanız, diş hekimi ile düzenli kontroller gereklidir. Genellikle diş hekimi yaklaşık üç haftalık bir kontrol süresi önerir veya dişlerin durumuna bağlı olarak daha sık olabilir.

Düzenli Diş Fırçalama

Ağız sağlığını korumanın ilk ve belki en önemli adımı günde en az iki kez diş fırçalamaktır. Diş fırçalama yavaş ve dikkatli bir şekilde yapılmalı ve mutlaka dişlerin tüm yüzeyini temizlemelidir. Diş telleri ve diş etleri arasındaki bölgeye özellikle dikkat edin, çünkü bu genellikle diş taşı olma potansiyeline sahip çok sayıda plak biriktiği yerdir.

Diş İpi İle Diş Temizliği

Diş teli kullanıcılarının dişler, diş etleri ve ortodontik cihazların altındaki kiri ve plağı daha kolay temizlemesi için diş ipi kullanılması önerilir.

Yapışkan Yiyecekler Yemekten Kaçının

Özellikle de diş teli kullananların şeker gibi yapışkan yiyecekleri yemeleri önerilmez. Diş tellerinin arasına sıkışan şekerin geri kalanı diş enfeksiyonlarına ve çürüklere ve aşınmış dişlere neden olabilir.

Sert Dokulu Yiyecekler Yemekten Kaçının

Sert dokulu yiyecekler diş minesine zarar verebilmenin yanı sıra diş tellerine zarar verebilir.

Dişlerinizi Sıkmaktan Kaçının

Tükenmez kalem, kurşun kalem, buz küpü ve diğerleri gibi sert nesneleri ısırma alışkanlığından da kaçının. Sert dokulu yiyeceklerde olduğu gibi, bu alışkanlık diş tellerine zarar verebilir.

Call Now ButtonRandevu Al