0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Diş Ağrısını Karanfil ile Geçirin

Karanfilin faydaları sadece yemek pişirmede malzeme olarak kullanılmaz, aynı zamanda geleneksel olarak mide ağrıları ve balgamlı öksürüklere de çare olarak kullanılır. Ayrıca karanfil, yüzyıllar öncesinden beri diş ağrısı tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

İçeriğin devamına geçmeden önce bildirmekte fayda var: Karanfil veya bitkisel maddelere alerjisi olanlar için bu yöntem tavsiye edilmez. Çabuk iyileşmek yerine karanfil yağı kullanmak aslında tehlikeli bir reaksiyona neden olabilir.

Diş ağrısı çok dayanılmaz olabilir ve günlük faaliyetlerimizi etkileyebilir. Karanfil yağının diş ağrısına bağlı ağrıların üstesinden gelebileceğine inanılmaktadır. Bunun nedeni, karanfilde bulunan bir  bileşiğin diş ve diş etlerindeki ağrıyı azaltabilmesidir. Karanfilin ayrıca antioksidan ve antibakteriyel etkileri olduğu bilinmektedir.

Küçük boyutlu olmasına rağmen 2 gram karanfil 21 kalori enerji, 1 gram lif ve 1 gram karbonhidrat içerir. Ayrıca potasyum, manganez, kalsiyum, magnezyum, sodyum, çinko, folat, antioksidanlar, A vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini gibi çeşitli besinler karanfilin sağlığa olan faydalarını destekler.

Daha önce de belirtildiği gibi, karanfil her zaman diş ağrısı durumunda ağrı tedavisi için mükemmel bir doğal çare olarak kabul edilmiştir. Geçmişten günümüze kullanılmasına rağmen, bugün diş hekiminizle birlikte muayene edilmesi gereken birçok başka alternatifin olduğunu tekrarlamakta fayda var.

Diş Ağrısı İçin Karanfil Nasıl Kullanılır?

Diş Ağrısı

 

Diş ağrısı için kullanabileceğiniz karanfil içeren çeşitli ev ilaçları vardır. Bununla birlikte, iki damla karanfil yağını bir çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırmak güvenlidir. Daha sonra bir pamuğa batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Ağrı geçene kadar dişlerinizi hafifçe sıkın.

Karanfil yağı yoksa öğütülmüş karanfil veya bütün karanfil de kullanabilir ve ağrıyan dişin üzerine tutabilirsiniz. Daha sonra ağızda kalmış olabilecek karanfilleri çıkarmak için gargara yapın.

Unutmayın, karanfil yağı sadece ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Diş ağrısını ancak neyin sebep olduğunu bildiğinizde tamamen tedavi edebilirsiniz. Bu nedenle diş ağrısını kalıcı olarak tedavi etmenin en iyi yolu dişçiye gitmektir.

Call Now ButtonRandevu Al