0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Diş Fırçalarken Diş Etlerinin Kanamasının Nedenleri

Diş Fırçalarken Diş Etlerinin Kanamasının Nedenleri

Çoğu insan dişlerini fırçalarken diş etleri kanadığında bunu hafife alır. Belki de sadece çok sert ovalamanın sonucu. Bununla birlikte, dişlerinizi fırçalarken diş etlerinin kanaması, ağzınızda bir şeylerin yolunda gitmediğinin bir işareti olabilir.

Dişlerinizi fırçalarken sıklıkla diş eti kanaması yaşıyorsanız, bu diş etleriyle ilgili bir sorunun işareti olabilir. Diş etlerinin düzgün bir şekilde ele alınmaması bozuklukları diş ve ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir.

Bu durum yaygın olmasına rağmen, mutlaka normal veya önemsiz değildir. Fırçalama sırasında yani düzenli olarak meydana geldiğinde kronik olduğu söylenir. Diş eti kanamasının kronikliği her zaman daha önemli bir durumun işaretidir, genellikle hızlı bir şekilde halledilmesi gereken iltihaplı tiptedir.

Diş Eti Kanamasının Nedenleri

 

Dişlerinizi nazikçe fırçaladığınız halde fırçalarken diş etleriniz kanıyorsa, bunun nedeni diş etlerinin iltihaplanması olabilir. Diş eti iltihabı olarak da bilinen diş eti iltihab , plak ve tartar oluşumu nedeniyle oluşabilir. Plak, ağızdaki bakterilerin tükürük ve dişlerinize yapışan yiyecek artıklarıyla bir karışımıdır. Plakları çıkarmak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalayabilirsiniz. Ancak dişlerinizi düzenli fırçalamıyorsanız, plaklar tartar oluşumuna neden olabilir. Daha kötüsü tartardan kurtulmak için bir diş hekiminin yardımına ihtiyacınız var.

Düzensiz fırçalama nedeniyle bakteri birikmesi veya dişlerinizi fırçalamanın yanlış bir yolu nedeniyle dişlerinizde plak birikebilir. Örneğin, dişlerinizin tüm kısımları diş fırçasının kıllarına maruz kalmaz. Bu biriken plak zamanla sertleşerek tartar oluşturur.

Tartara dönüşen plak, dişlerinizi fırçalarken diş etlerinin kanamasını tetikleyebilir. Tedavi edilmezse diş etlerinde iltihaplanmaya veya diş eti iltihabına neden olur.

Dişlerinizi fırçalarken çok sert davranmak ve diş etlerine zarar vermek nedeniyle dişlerinizi fırçalarken dikkatli olmamakta diş eti kanamalarına neden olabilir.  Diş eti kanamasının bir başka nedeni de vitamin eksikliğinin yanı sıra protezlerin yanlış takılmasıdır. Hamilelik sırasında, bir kadın da diş eti kanaması yaşama olasılığına sahiptir. Bu, diş etlerinin daha hassas olmasına neden olan hormonal değişikliklerden kaynaklanır.

Diş Fırçalarken Diş Etleri Kanarsa Ne Yapılmalı?

 

Dişlerinizi fırçalarken bu sorunu yaşarsanoz, bir süre dişlerinizi fırçalamayı bırakın ve kanayan diş etlerine steril bir pamuklu çubukla baskı uygulayın. Kan azalmaya başladıysa, kanama tamamen durana kadar soğuk suyla ağzınızı çalkalayın. Eğer durum süreklilik gösterirse bir diş hekimine görünmeyi ertelemeyin.

 

Call Now ButtonRandevu Al