0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Kimler İmplant Yaptırabilir?

Kimler İmplant Yaptırabilir?

İnsanoğlunun vücut yapısı kendi kendine düşünebilen ve hareket edebilen bir makineyi andırıyor, organlar vücudumuzda bulunan çarklar ve bu çarklar hep birbirini tamamlıyor. Dikkatli baktığımızda sadece bir besini sindirmek için birçok organın harekete geçmesi gerekiyor. Bizler için bu işi adı yemek ama vücut çok daha farklı bir algı ile çalışıyor, dişler besin zincirine ait olan çark mekanizmasında yer alıyor. Dişlerimiz olmadan gün içinde beslenme şansına sahip değiliz, hatta daha erine inelim dişlerimizden biri bile eksik olsa bu bizi rahatsız etmeye yetiyor. Peki, eksik olan dişler de ne yapılmalı? Bu sorunun cevabı çok geniştir, cevaplar içinde yer alan implant tedavisinden bahsederek başlayalım.

İmplant nedir?

İmplant deriye montelenen vidaya verilen isim diyebiliriz. Dişimizde kırılma çürüme gibi nedenlerden dolayı eksilmeler olabiliyor, yerine yeniden diş çıkma olayı çocukken son bulduğu için düşen dişlerimizin yerine bir yenisi çıkmayacaktır. Bunun yerine takma diş eklense de yinede yemek yerken veya konuşurken bizleri hatsız edebilir. İmplant tedavi ile başta bu sorunlardan kurtulmuş oluyorsunuz. Diş ağızda sürekli halde montelenmiş olarak kaldığı için ağızdan çıkma yemek yerken ete batma gibi sorunlar olmuyor. Bu şekilde yapılan dişlere implant diş ve ya implant diş tedavisi deniyor. Bu dişler bizlerin orijinal dişleri olmadığı için tabi ki birebir aynı performansı veremsi olanaksızdır ama orijinale en yakın tedavi implanttır.

Kimler implant yaptırabilir?

Sağlık konusunda bazı noktalar şart olarak eklenmiştir, implant olarak adlandırılan bu tedavide yine bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartı ile yapılır. Öncelikle implant tedavi olmak için 18 yaş sınırını aşmış olmak gerekir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi ağız yapısının tam olarak oturmasıdır.

Şeker hastası olanlar için implant tedavisi biraz risk taşıyabilir, şeker sinir hücrelerine zara verip ağızda oluşabilecek felçliğe yol açabilir. Bu yüzden şeker hastası olanlara bazı tetkikler uygulandıktan sonra implant tedavi yapılır.

Kan ilacı kullananlar da yine implant tedaviden belirli şartlar altında faydalanabilir, bu ilacı kullanan kişilere ilacı belirli süre bıraktırdıktan sonra tedaviye başlanır.

 

Call Now ButtonRandevu Al