0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Diş Çürüğü Nasıl Tedavi Edilir?

Diş Çürüğü Nasıl Tedavi Edilir?

Dişler sağlam yapısı ile dikkat çekse de yinede çürüyebilir, düşebilir. İnsanlar bir makineye benzetilebilir, bu makine parça, parça oluşmuş ve parçaların birleşmesi ile bütünü vermiştir. Dişlerde makine içinde sindirimin başlangıcında rol oynar. Vücuda giren besinlerin çiğnenmesine ve mideye giderken daha ufak parçalara dönüşmesini sağlar. Dişler düzenli bakım isteyen organlardır, sürekli temizlenmek isteyecektir. Özellikle günümüzde ki gibi sürekli şekerli besinlerin tüketildiği bir çağda dişler çürümeye daha mehillidir. Dişlerde çürüme aşamalı olarak gerçekleşir, bir anda dişlerde çürüme ve diş düşmesi meydana gelmez. Dişler öncelikle sararma, iltihaplanma gibi durumlar ile karşımıza çıkar daha sonrasında bu aşamalar çürümeye dönüşür.

Diş çürükleri tedavi edilir mi?

Dişlerde meydana gelen çürümeler tedavi edilebilir ama geç kalınmış çürüklerde diş tedavisi mümkün değildir. Bu aşamaya gelmiş dişler için en büyük tedavi çekmek olacaktır. Bunun kararını ise uzman doktorlarımız verebilir, dişlerde henüz köklerde kayıp meydana gelmemiş ve tedavi edilme şansı varsa birkaç tedavi yöntemi kullanılarak tedavi edilebilir.

Dolgu tedavisi

Dişlerde tedavi yöntemleri deyince akla dolgu gelir, dolgu yöntemi dilerde çürümenin olduğu anlarda doktorlar tarafından yapılan ve dişlerin kurtarılmasını sağlayan yöntemlerdir. Doktora gittiğiniz de diş köklerinde değil de dış yapı içinde çürükler meydana gelmişse sizlere dolguyu önereceklerdir. Dolgu yapılırken dişlerde çürüyen kısımlar özenle temizlenir ve sonrasında dolgu yöntemi ile boşalmış kısım doldurulur. Dolgu yapılırken birçok yöntem kullanılabilir. Hangi madenle dolgu yaptırmak isterseniz doktorlar onunla yapacaktır. Bu özel hastanelerde gerçekleşen bir uygulamadır bunu da not düşelim

Kanal tedavi

Kanal tedavi yöntemi dolgudan biraz daha zor olan yöntemlerde uygulanır, dolgu yapılmadan önce dişlerin dış kısmı zarar görmüş ve çürüme henüz dışta bulunuyordu. Kanal yöntemi ise diş etine kadar inen çürüklerde uygulanan daha zor bir yöntemdir. Dişleriniz bu aşamayan gelmeden tedavi ettirmek daha doğru bir yöntem olsa da bazen tedavi olarak geç kalınmış olabilir.

Diş çekmek

Dişin çekilmesi de bir tedavi yöntemidir, diş dolgu ve kanal açma yöntemi ile kurtarılmayacak duruma gelmişse yapılacak şey dişi çekmektir. Dişi çekme bir tedavi olarak görülmese de aslında bir tedavidir. Çürük dişler son aşamaya gelmişse çekilmediği süreçte diğer dişleri de çürütebilir.

Call Now ButtonRandevu Al