0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Çocuklar Diş İpi Kullanmalı mı?

Diş ipi, ağız ve diş sağlığını koruyabilmek için gerekli temel ürünlerden biridir. PTFE, naylon diş ipi gibi farklı materyallerden üretilen ve kürdanlı, rulo diş ipi gibi farklı tasarımlarda üretilen çeşitleri vardır.

Diş fırçalamak dişlerin ortalama %60’ını ancak temizler. Diş fırçalamadan önce olmak üzere, günde en az 1 defa diş ipi kullanımı ile bu oranı %80’e çıkartmak mümkündür. Yani diş ipi kullanmak bireyin kaç yaşında olduğu fark etmeksizin günlük uygulanması gereken, ağız ve diş sağlığını olumlu yönde etkileyen bir alışkanlık olmalıdır. Ayrıca gece yatmadan önce kullanıldığında, ağız kokusunu zamanla yok edebilecek kapasiteye sahiptir.

Çocuklarda diş yapısının oturması 6-7 yaşlarında başlar. Bu yaşlardan itibaren doğru bir şekilde diş ipi kullanımı ile diş aralarında oluşabilecek çürük, tartar (diş taşı), bakteri plakları, yiyecek artıklarının birikimi, diş eti kanaması, diş eti hastalıkları gibi rahatsızlık verici oluşumlar engellenebilirken yanlış kullanımı da diş etlerine zarar verebilir.

Çocuklarda diş ipi kullanımının, dişlerin çenedeki dizilimini olumsuz etkileyebileceği veya dişlerin arasını açabileceği düşünceleri birer yanılgıdır. Ayrıca çocuklarda diş ve diş eti yapıları daha hassas olduğundan dolayı ilk kullanımlarda diş eti kanaması oluşması oldukça normal bir durumdur. Bu sebeple çocukların dişleri diş ipi ile temizlendiğinde diş eti kızarıklığı veya diş eti kanaması gibi muhtemel durumlarda diş ipi kullanmayı bırakmamanız gerekmektedir. Yani diş ipi kullanımına çocuk yaşta başlanması ağız ve diş sağlığının korunması için önemli bir olgudur. Bu materyali kullanmak ilk günlerde ağız içini tuhaf hissettirse de bir süre sonra ağız ve diş temizliğindeki farkı sizler de gözlemleyebilirsiniz.

Diş ipi çeşitlerinden hangisinin çocuğunuzun ağız ve diş sağlığına uygun olduğunu öğrenmek, diş ipinin doğru kullanımı hakkında bilgi almak için Alyadent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği şubelerimizde diş hekimlerimize danışabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Call Now ButtonRandevu Al