0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Dişleri Korumanın Yolları

Dişleri Korumanın Yolları

İnsan vücudun da bulunan organların hepsi birbirinden önemlidir. Dişler, ağız içinde ki muhteşem silahlarımız hayatımızda hep ihtiyaç duyduğumuz organlardır. Dişler çürümeye meyilli olan organlar olarak dikkat çeker, ağız sağlığında dişlerin çürüdüğünü şekil bozukluklarının görüldüğüne şahit olduk. Çürüyen dişin gidip te gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz, bu yüzden ağız sağlığına fazlası ile dikkat etmek gerekiyor. Dişlerde çürüme genetik olmadıkça bizlerden kaynaklı bir şekilde başlar. Dişlerde çürüme zamanında yapılan bakımla engellenebilir ama geç kalındığı sürece çürükleri önleme şansımız yoktur.  Çürükleri önlemenin en kolay yolu baştan çürüğe neden olacak ürünlerden uzak durmaktır.

Dişleri korumanın yolları

Diş koruma yöntemleri içinde birçok ürün sayabiliriz, işin özü dişlere iyi bakmaktan geçiyor. Diş temizliğine önem verdiğiniz sürece hep güzel bir gülüşe sahip olacaksınız. Düzenli fırçalama ve dişe zarar veren maddelerden uzak durmak diş sağlığı için olmazsa olmazlardır. Güzel gülüşler için dişlerimize iyi bakmalıyız.

Dişler neden çürür?

Dişlerde çürüme olarak bilinen ağız yapısında olan bozukluklar kesinlikle besinlerden yani yediğimiz şeylerden kaynaklıdır. Öncelikle şeker diş sağlığı için bir tehdit oluşturuyor, bizler ülkece tatlı severiz. Tatlı deyince ülkemizde ki kadar çeşidi bol olan bir ülke yoktur desek yanlış olmaz bu kadar tatlı olup ta bakım yapılmayınca dişlerde çürüme başlar.

Gazlı içecekler diş sağlığını etkileyen başka bir nedendir- dişler asidik yapıya çokta dayanaklı değildir, bizler bu süreci uzun bir zamana yayıp gerekli temizliği de yapmayınca dişlerde çürüme olayı hızlanır. Gazlı içecekler az ve dikkatli tüketilmesi gereken ürünlerdir.

Sigara ve alkol, hiçbir şeyde sağlığa fayda sağlamadığı gibi dilerimiz içinde sağlık sorunlarını ortaya çıkartırlar. Dişler özellikle sigara dumanına belirli süre dayandıktan sonra çürümeye başlarlar. Bu çürüme ilerde diş kayıplarına yol açabilecek çürümelerdir ve sigara konusunda bir bırakma yolu seçmezseniz ilerde pekte güzel bir gülüşe sahip olmayacaksınız.

İlaçlar, sigara kadar dişlere etki eden maddelerdir, ilaç kullanımı belki de sağlığınız için zorunlu bir durumda ama sizlerin dişlerine zarar verebilecek bir düzey içeriyor.

Call Now ButtonRandevu Al