Çalışma Saatleri Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00
Randevu Al

Bitter Çikolatanın Diş Sağlığına Faydaları

Bitter Çikolatanın Diş Sağlığına Faydaları
Eylül 11

Bitter Çikolatanın Diş Sağlığına Faydaları

Çikolatanın sağlığa birçok faydası vardır. Çikolata lezzetli bir atıştırmalık olmasının yanı sıra ruh halini de iyileştirebilir. Bununla birlikte, aşırı çikolata tüketimi sağlık üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Bu nedenle çikolata tüketiminde daha dikkatli olmanız gerekir.

Aslında işlenmiş çikolatanın birçok çeşidi vardır ama çikolatanın orijinal tadının ekşi hatta acı olduğunu biliyor muydunuz? Piyasadaki tatlı çikolata, yemeyi lezzetli hale getirmek için şeker, süt ve jelatin gibi çeşitli malzemelerle zaten bir karışımdır. Tatlı çikolata, doğrudan yenmesinin yanı sıra, çeşitli yiyecek ve içeceklerin imalatında da temel bir bileşen olarak sıklıkla kullanılır.

Sağlığa iyi gelen bitter çikolatadır.  Bazı insanlar çikolatanın kilo ve şeker seviyelerini artırma riski taşıdığı için uzak durmaları gereken bir yiyecek olduğunu düşünür. Gerçekten de çikolata oldukça yüksek bir kaloriye sahiptir, ancak bu yiyecek aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri de içerir. Bitter çikolatanın glisemik indeksi düşük karbonhidrat içeriği vardır, bu nedenle şeker seviyelerinde ciddi bir artışa neden olmaz. İşte çikolatanın ağız sağlığına iyi gelmesinin nedeni!

Bitter Çikolata Dişlere Nasıl Fayda Sağlar?

Bitter Çikolata Dişlere Nasıl Fayda Sağlar

Diş sağlığına faydaları olan çikolata türü, biraz acı bir tada sahip olan bitter çikolatadır. Bitter çikolata türü, asidik bileşiklerle reaksiyona girdiğinde diş eti hastalığına neden olan plakları yok edebilen tanenler içerir. Ayrıca bu çikolata türü, diş ve ağız sağlığı için faydaları olan antioksidan bileşikleride barındırır.

Çikolatanın tatlı tadının diş çürümesine neden olduğuna inanıldığından, genellikle diş çürüğünün nedeninin çikolata olduğu varsayılır. Çikolatadaki şeker içeriği oldukça yüksektir, ancak daha fazla araştırma, çikolatanın diğer şekerli yiyeceklerden daha güvenli olduğunu da bulmuştur. Bunun nedeni, çikolatadaki şeker seviyelerini dengeleyebilen bir antibakteriyel madde olarak işlev gören çikolatadaki polifenol içeriğidir.

Bu arada bitter çikolatanın içerdiği asidin ağızda daha fazla tükürük üretebildiği ve diş çürümesine neden olan bakteri veya mikropların büyümesini ve gelişmesini engellediği söyleniyor. Bitter çikolatanın yanı sıra doğrudan kakao çekirdekleri tüketimi de daha temiz, sağlıklı ve daha güçlü dişlere sahip olmamızı sağlar. Kakao çekirdeklerinde bulunan antioksidan içeriğin, vücudu genel olarak sağlıklı hale getirebileceğine bile inanılıyor.



Cevabınızı bulamadınız mı? Sorunuzu gönderin.