0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Bildiğiniz gibi son zamanlarda diş kaplama ve implant tedavilerinde ön plana çıkan bir diş kaplama özelliği vardır ki o da Zirkonyum diş kaplama olmaktadır. Peki, Zirkonyum Diş Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere son zamanlarda diş kaplamaya alternatif olarak geliştirilmiş olan ve son zamanlarda kullanımı giderek artan zirkonyum diş kaplama, diş rengine benzer bir renge ve ışık geçirgenliğine sahip olduğu için dişçilik dünyasında sıklıkla tercih edilmektedir. Eğer siz de dişinize kaplama yaptırmayı düşünüyor ve bunu zirkonyumla yaptırmak istiyorsanız sizlere bu konuda bilgi vermek istiyoruz.

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Yeni nesil bir kaplama tekniği olarak karşımıza çıkan Zirkonyum diş kaplama işlemi oldukça modern bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Diş kaplaması denildiği zaman insanların aklına ilk olarak metal destekli porselen kaplamalar gelebilir. Çünkü geçmişten günümüze gelinceye dek ilk ve her daim kullanılan diş kaplama malzemesi metal olarak bilinmektedir. Daha estetik ve görünüm açısından daha iyi bir görünüme sahip olan bazı yöntemler geliştirilmiştir. Yapılan tüm denemelerden sonra en ön plana çıkan malzeme de zirkonyum olmuştur. Metal görünümlü dişlere oranla son zamanlarda ön plana çıkan Zirkonyum diş kaplama ile daha estetik bir görünüme sahip olabilirsiniz. En güncel teknolojik malzemeler kullanılarak yapılan Zirkonyum diş kaplama sayesinde dişleriniz mükemmel bir görünüme sahip olacak.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama tedavisinin bir türü olarak karşımıza çıkan Zirkonyum tedavisi bildiğiniz diş kaplama tedavileriyle aynı şekilde uygulanır. En belirleyici farkı ise kullanılan malzemedir. Metal destekli kaplamalardaki gibi zirkonyum diş tedavisi uygulaması yapılmadan önce diş üzerinde bazı oynamalar yapılacaktır. Genellikle dişler küçültülecek ve kaplamayı üzerine oturtabilmek için dişlerde oynamalar yapılır. Ana dişinize hiçbir zarar vermeden uygulanan Zirkonyum diş kaplama yapılırken dişe uygun renkte üretilen zirkonyum alt yapısının hemen üzerine porselen üst yapı işlenerek dişle uyum sağlaması için çalışma gösterilir. İşlem tamamlanırken de özel diş kaplama yapıştırıcılarına ihtiyaç duyularak dişin çıkmaması için çalışma gösterilerek işlem tamamlanır.

 

Call Now ButtonRandevu Al